>
wonderland~
ABOUT ENTRY
MATA PELAJARAN
KOD
MARKAH
GRED
CATATAN
Bahasa Melayu
1103
77
A-
Cemerlang
Bahasa Inggeris
1119
91
A+
Cemerlang Tertinggi
Pendidikan Agama Islam
1223
82
A-
Cemerlang
Sejarah
1249
70
A-
Cemerlang
Matematik
1449
44
E
Lulus
Matematik Tambahan
3472
42
C
Kepujian
Fizik
4531
62
B
Kepujian Tinggi
Kimia
4541
72
A-
Cemerlang
Biologi
4551
80
A
Cemerlang Tinggi


Tengok tu!
Cukup-cukup je Matematik tu, nak dekat fail dah..Ishh
Sebab ni baru masuk, masih blur, and takde mood study lagi

Semester 1 form 4 ni takde ujian selaras 2, terus ke
Ujian Semester 1
Markah gred SPM diikiuti markah gred PNG
MATA PELAJARAN
KOD
MARKAH SPM/PNG
GRED SPM / PNG
CATATAN
Bahasa Melayu
1103
77 /78
A- / A
Cemerlang
Bahasa Inggeris
1119
86 / 87
A+ / A
Cemerlang Tertinggi
Pendidikan Agama Islam
1223
80 / 70
A- / B+
Cemerlang
Sejarah
1249
83 / 83
A / A
Cemerlang Tinggi
Matematik
1449
76 /72
A- / B+
Cemerlang
Matematik Tambahan
3472
62 /62
B+ / B+
Kepujian Tertinggi
Fizik
4531
58 / 63
C+ / C+
Kepujian Atas
Kimia
4541
75 / 76
A / A
Cemerlang Tinggi
Biologi
4551
77 / 80
A / A
Cemerlang Tinggi
Pendidikan Seni
 PNG SEM 1= 3.67

Alhamdulilah, Matematik naik mendadak tapi PNG still B+ sebab yang ujian selaras tarik banyak.
Physics masih teruk, serius tak suka fiizikkk..

Ujian Selaras 3, iaitu masa semester 2
MATA PELAJARAN
KOD
MARKAH
GRED
CATATAN
Bahasa Melayu
1103
60
C+
Kepujian Atas
Bahasa Inggeris
1119
92
A+
Cemerlang Tertinggi
Pendidikan Agama Islam
1223
66
C+
Kepujian Atas
Sejarah
1249
70
A-
Cemerlang
Matematik
1449
87
A
Cemerlang Tinggi
Matematik Tambahan
3472
50
C+
Kepujian Atas
Fizik
4531
45
D
Lulus Atas
Kimia
4541
70
A-
Cemerlang
Biologi
4551
65
B+
Kepujian Tertinggi


BM turun sebab tuka cikgu, and pemarkahan cikgu yang ini strict, untuk orang yang tak pandai BM, susah la nak score dengan dia.
Fizik, nyawa-nyawa ikan lagi lulus -_-

Ujian Selaras 4
MATA PELAJARAN
KOD
MARKAH
GRED
CATATAN
Bahasa Melayu
1103
65
B
Kepujian Tinggi
Bahasa Inggeris
1119
79
A-
Cemerlang
Pendidikan Agama Islam
1223
80
A-
Cemerlang
Sejarah
1249
93
A+
Cemerlang Tertinggi
Matematik
1449
88
A
Cemerlang Tinggi
Matematik Tambahan
3472
60
B+
Kepujian Tertinggi
Fizik
4531
32
G
Gagal
Kimia
4541
66
B+
Kepujian Tertinggi
Biologi
4551
68
B+
Kepujian Tertinggi

hahahaha, fizik gagal terus!
mujur ujian selaras je, kalau ni ujian semester, confrim kena repeat..

Ujian Semester 2 
MATA PELAJARAN
KOD
MARKAH
GRED
CATATAN
Bahasa Melayu
1103
65
B
Kepujian Tinggi
Bahasa Inggeris
1119
83
A
Cemerlang Tinggi
Pendidikan Agama Islam
1223
80
A-
Cemerlang
Sejarah
1249
82
A
Cemerlang Tinggi
Matematik
1449
86
A
Cemerlang Tinggi
Matematik Tambahan
3472
63
B+
Kepujian Tertinggi
Fizik
4531
50
C
Kepujian
Kimia
4541
62
B
Kepujian Tinggi
Biologi
4551
71
A-
Cemerlang
weee~ fizik dah lulus balik, Alhamdulilah
ni markah gred SPM je, malas nak copy jugak markah gred PNG

PNG SEM 2= 3.41
TPNG= 3.54

Habis sudah zaman tingkatan empat, impian untuk maintain PNG 3.50 ke atas untuk setiap semester tidak tercapai akibat sem 2 ni dapat 3.41 je..ishh, tu laaa, main-main sangat, bukan nak study elok-elok..

Form 5

Ujian Selaras 1 (semester 3)
MATA PELAJARAN
KOD
MARKAH
GRED
CATATAN
Bahasa Melayu
1103
63
C+
Kepujian Atas
Bahasa Inggeris
1119
80
A
Cemerlang Tinggi
Pendidikan Agama Islam
1223
73
B
Kepujian Tinggi
Sejarah
1249
67
B+
Kepujian Tertinggi
Matematik
1449
69
B
Kepujian Tinggi
Matematik Tambahan
3472
38
D
Lulus Atas
Fizik
4531
55
C+
Kepujian Atas
Kimia
4541
66
B+
Kepujian Tertinggi
Biologi
4551
63
B
Kepujian Tinggi

Add math pulak buat hal, Aiyooo.
BM pulak C, ish, bahasa ibunda padahal, tapi tak reti, teruk laaa..

Ujian selaras 2
MATA PELAJARAN
KOD
MARKAH
GRED
CATATAN
Bahasa Melayu
1103
68
B
Kepujian Tinggi
Bahasa Inggeris
1119
80
A
Cemerlang Tinggi
Pendidikan Agama Islam
1223
76
B+
Kepujian Tertinggi
Sejarah
1249
76
A
Cemerlang Tinggi
Matematik
1449
80
A
Cemerlang Tinggi
Matematik Tambahan
3472
52
C+
Kepujian Atas
Fizik
4531
75
A
Cemerlang Tinggi
Kimia
4541
44
E
Lulus
Biologi
4551
82
A
Cemerlang Tinggi

Tak ku sangka Chemistry aku boleh jadi teruk gitu..
Apa benda yang aku buat dekat maktab selama ni -_-
ni lahh, akibat tak study..

Ujian Semester 3
MATA PELAJARAN
KOD
MARKAH
GRED
CATATAN
Bahasa Melayu
1103
61
C+
Kepujian Atas
Bahasa Inggeris
1119
86
A+
Cemerlang Tertinggi
Pendidikan Agama Islam
1223
77
B+
Kepujian Tertinggi
Sejarah
1249
68
B+
Kepujian Tertinggi
Matematik
1449
90
A+
Cemerlang Tertinggi
Matematik Tambahan
3472
60
B+
Kepujian Tertinggi
Fizik
4531
67
B+
Kepujian Tertinggi
Kimia
4541
77
A
Cemerlang Tinggi
Biologi
4551
76
A
Cemerlang Tinggi

Alhamdulilah, yang lain dah mula naik jadi A/ B, tapi BM tuh!!..

PNG SEM 3= 3.73
TPNG= 3.60

Masuk pulak semester 4 iaitu semester terakhir buatku di PC

Ujian Selaras 3 
MATA PELAJARAN
KOD
MARKAH
GRED
CATATAN
Bahasa Melayu
1103
69
B
Kepujian Tinggi
Bahasa Inggeris
1119
89
A+
Cemerlang Tertinggi
Pendidikan Agama Islam
1223
82
A-
Cemerlang
Sejarah
1249
70
A-
Cemerlang
Matematik
1449
88
A
Cemerlang Tinggi
Matematik Tambahan
3472
90
A+
Cemerlang Tertinggi
Fizik
4531
73
A-
Cemerlang
Kimia
4541
78
A
Cemerlang Tinggi
Biologi
4551
66
B+
Kepujian Tertinggi

Result dah mula jadi lawa sikit..tapi parahnya aku jadi riak -_-
haha, jadi untuk trial aku tak study elok-elok, menyebabkan result trial jadi teruk yang teramat sangat

Percubaan SPM
MATA PELAJARAN
KOD
MARKAH
GRED
CATATAN
Bahasa Melayu
1103
65
B
Kepujian Tinggi
Bahasa Inggeris
1119
83
A
Cemerlang Tinggi
Pendidikan Agama Islam
1223
70
B
Kepujian Tinggi
Sejarah
1249
81
A
Cemerlang Tinggi
Matematik
1449
93
A+
Cemerlang Tertinggi
Matematik Tambahan
3472
53
C+
Kepujian Atas
Fizik
4531
56
C+
Kepujian Atas
Kimia
4541
67
B+
Kepujian Tertinggi
Biologi
4551
72
A-
Cemerlang

Datang balik dah C tu, huk3
Akibatnya, aku tidak layak memohon untuk Skim Pelajar Cemerlang (SPC) mengunakan result trial :(

PNG SEM 4= 3.76
TPNG= 3.64


Alhamdulilah, dengan TPNG 3.64, aku dapat graduate First Class. :D



Exam terakhir....SPM 2012
time ni aku study elok-elok, tapi still tak bersungguh sangat..
Di kala roommates tengah study, aku melayan mimpi indah atas katil senget..
Kalau rajin sikit, aku duduk la mana-mana sorang study, tak boleh study dengan orang lain
sebab aku ni suka bersembang >.<

ni lah result SPM aku

Bahasa Melayu                            A
Bahasa Inggeris                          A+
Pendidikan Agama Islam          A+
Sejarah                                          A+
Matematik                                      A+
Matematik Tambahan                 A- 
Fizik                                                A-
Kimia                                              A
Biologi                                            A

Alhamdulilah, berkat usaha dan doa ibu bapa, guru-guru, rakan-rakan dan saudara mara, dapat jugak straight A
Kalau aku start study elok-elok dari awal, Inshaa Allha, straight A+ pun boleh dapat...

Bagi junior yang akan menduduki SPM tahun ini dan berikutnya, jangan risau jika keputusan anda sekarang teruk, it's not too late too change...Mula usaha dari awal, jangan tunggu last minute, jangan buat kesilapan yang sama...




PASTFUTURE
My Overall Performance
Thursday, March 21, 2013 • 7:21 PM • 3 comments
Assalamualaikum

gambar tak relevan :P

Okay, tajuk topik sangat pelik.
Sebenarnya nak menceritakan tentang my academic performance during my 2 years at MRSM PC
tapi entah apa-apa tajuk -_-
Biar je laa..hehe

Aku masuk MRSM PC masa form 4. Awal-awal masuk mi memang teruk yang teramat sangat result aku.

Ujian Selaras 1
MATA PELAJARAN
KOD
MARKAH
GRED
CATATAN
Bahasa Melayu
1103
77
A-
Cemerlang
Bahasa Inggeris
1119
91
A+
Cemerlang Tertinggi
Pendidikan Agama Islam
1223
82
A-
Cemerlang
Sejarah
1249
70
A-
Cemerlang
Matematik
1449
44
E
Lulus
Matematik Tambahan
3472
42
C
Kepujian
Fizik
4531
62
B
Kepujian Tinggi
Kimia
4541
72
A-
Cemerlang
Biologi
4551
80
A
Cemerlang Tinggi


Tengok tu!
Cukup-cukup je Matematik tu, nak dekat fail dah..Ishh
Sebab ni baru masuk, masih blur, and takde mood study lagi

Semester 1 form 4 ni takde ujian selaras 2, terus ke
Ujian Semester 1
Markah gred SPM diikiuti markah gred PNG
MATA PELAJARAN
KOD
MARKAH SPM/PNG
GRED SPM / PNG
CATATAN
Bahasa Melayu
1103
77 /78
A- / A
Cemerlang
Bahasa Inggeris
1119
86 / 87
A+ / A
Cemerlang Tertinggi
Pendidikan Agama Islam
1223
80 / 70
A- / B+
Cemerlang
Sejarah
1249
83 / 83
A / A
Cemerlang Tinggi
Matematik
1449
76 /72
A- / B+
Cemerlang
Matematik Tambahan
3472
62 /62
B+ / B+
Kepujian Tertinggi
Fizik
4531
58 / 63
C+ / C+
Kepujian Atas
Kimia
4541
75 / 76
A / A
Cemerlang Tinggi
Biologi
4551
77 / 80
A / A
Cemerlang Tinggi
Pendidikan Seni
 PNG SEM 1= 3.67

Alhamdulilah, Matematik naik mendadak tapi PNG still B+ sebab yang ujian selaras tarik banyak.
Physics masih teruk, serius tak suka fiizikkk..

Ujian Selaras 3, iaitu masa semester 2
MATA PELAJARAN
KOD
MARKAH
GRED
CATATAN
Bahasa Melayu
1103
60
C+
Kepujian Atas
Bahasa Inggeris
1119
92
A+
Cemerlang Tertinggi
Pendidikan Agama Islam
1223
66
C+
Kepujian Atas
Sejarah
1249
70
A-
Cemerlang
Matematik
1449
87
A
Cemerlang Tinggi
Matematik Tambahan
3472
50
C+
Kepujian Atas
Fizik
4531
45
D
Lulus Atas
Kimia
4541
70
A-
Cemerlang
Biologi
4551
65
B+
Kepujian Tertinggi


BM turun sebab tuka cikgu, and pemarkahan cikgu yang ini strict, untuk orang yang tak pandai BM, susah la nak score dengan dia.
Fizik, nyawa-nyawa ikan lagi lulus -_-

Ujian Selaras 4
MATA PELAJARAN
KOD
MARKAH
GRED
CATATAN
Bahasa Melayu
1103
65
B
Kepujian Tinggi
Bahasa Inggeris
1119
79
A-
Cemerlang
Pendidikan Agama Islam
1223
80
A-
Cemerlang
Sejarah
1249
93
A+
Cemerlang Tertinggi
Matematik
1449
88
A
Cemerlang Tinggi
Matematik Tambahan
3472
60
B+
Kepujian Tertinggi
Fizik
4531
32
G
Gagal
Kimia
4541
66
B+
Kepujian Tertinggi
Biologi
4551
68
B+
Kepujian Tertinggi

hahahaha, fizik gagal terus!
mujur ujian selaras je, kalau ni ujian semester, confrim kena repeat..

Ujian Semester 2 
MATA PELAJARAN
KOD
MARKAH
GRED
CATATAN
Bahasa Melayu
1103
65
B
Kepujian Tinggi
Bahasa Inggeris
1119
83
A
Cemerlang Tinggi
Pendidikan Agama Islam
1223
80
A-
Cemerlang
Sejarah
1249
82
A
Cemerlang Tinggi
Matematik
1449
86
A
Cemerlang Tinggi
Matematik Tambahan
3472
63
B+
Kepujian Tertinggi
Fizik
4531
50
C
Kepujian
Kimia
4541
62
B
Kepujian Tinggi
Biologi
4551
71
A-
Cemerlang
weee~ fizik dah lulus balik, Alhamdulilah
ni markah gred SPM je, malas nak copy jugak markah gred PNG

PNG SEM 2= 3.41
TPNG= 3.54

Habis sudah zaman tingkatan empat, impian untuk maintain PNG 3.50 ke atas untuk setiap semester tidak tercapai akibat sem 2 ni dapat 3.41 je..ishh, tu laaa, main-main sangat, bukan nak study elok-elok..

Form 5

Ujian Selaras 1 (semester 3)
MATA PELAJARAN
KOD
MARKAH
GRED
CATATAN
Bahasa Melayu
1103
63
C+
Kepujian Atas
Bahasa Inggeris
1119
80
A
Cemerlang Tinggi
Pendidikan Agama Islam
1223
73
B
Kepujian Tinggi
Sejarah
1249
67
B+
Kepujian Tertinggi
Matematik
1449
69
B
Kepujian Tinggi
Matematik Tambahan
3472
38
D
Lulus Atas
Fizik
4531
55
C+
Kepujian Atas
Kimia
4541
66
B+
Kepujian Tertinggi
Biologi
4551
63
B
Kepujian Tinggi

Add math pulak buat hal, Aiyooo.
BM pulak C, ish, bahasa ibunda padahal, tapi tak reti, teruk laaa..

Ujian selaras 2
MATA PELAJARAN
KOD
MARKAH
GRED
CATATAN
Bahasa Melayu
1103
68
B
Kepujian Tinggi
Bahasa Inggeris
1119
80
A
Cemerlang Tinggi
Pendidikan Agama Islam
1223
76
B+
Kepujian Tertinggi
Sejarah
1249
76
A
Cemerlang Tinggi
Matematik
1449
80
A
Cemerlang Tinggi
Matematik Tambahan
3472
52
C+
Kepujian Atas
Fizik
4531
75
A
Cemerlang Tinggi
Kimia
4541
44
E
Lulus
Biologi
4551
82
A
Cemerlang Tinggi

Tak ku sangka Chemistry aku boleh jadi teruk gitu..
Apa benda yang aku buat dekat maktab selama ni -_-
ni lahh, akibat tak study..

Ujian Semester 3
MATA PELAJARAN
KOD
MARKAH
GRED
CATATAN
Bahasa Melayu
1103
61
C+
Kepujian Atas
Bahasa Inggeris
1119
86
A+
Cemerlang Tertinggi
Pendidikan Agama Islam
1223
77
B+
Kepujian Tertinggi
Sejarah
1249
68
B+
Kepujian Tertinggi
Matematik
1449
90
A+
Cemerlang Tertinggi
Matematik Tambahan
3472
60
B+
Kepujian Tertinggi
Fizik
4531
67
B+
Kepujian Tertinggi
Kimia
4541
77
A
Cemerlang Tinggi
Biologi
4551
76
A
Cemerlang Tinggi

Alhamdulilah, yang lain dah mula naik jadi A/ B, tapi BM tuh!!..

PNG SEM 3= 3.73
TPNG= 3.60

Masuk pulak semester 4 iaitu semester terakhir buatku di PC

Ujian Selaras 3 
MATA PELAJARAN
KOD
MARKAH
GRED
CATATAN
Bahasa Melayu
1103
69
B
Kepujian Tinggi
Bahasa Inggeris
1119
89
A+
Cemerlang Tertinggi
Pendidikan Agama Islam
1223
82
A-
Cemerlang
Sejarah
1249
70
A-
Cemerlang
Matematik
1449
88
A
Cemerlang Tinggi
Matematik Tambahan
3472
90
A+
Cemerlang Tertinggi
Fizik
4531
73
A-
Cemerlang
Kimia
4541
78
A
Cemerlang Tinggi
Biologi
4551
66
B+
Kepujian Tertinggi

Result dah mula jadi lawa sikit..tapi parahnya aku jadi riak -_-
haha, jadi untuk trial aku tak study elok-elok, menyebabkan result trial jadi teruk yang teramat sangat

Percubaan SPM
MATA PELAJARAN
KOD
MARKAH
GRED
CATATAN
Bahasa Melayu
1103
65
B
Kepujian Tinggi
Bahasa Inggeris
1119
83
A
Cemerlang Tinggi
Pendidikan Agama Islam
1223
70
B
Kepujian Tinggi
Sejarah
1249
81
A
Cemerlang Tinggi
Matematik
1449
93
A+
Cemerlang Tertinggi
Matematik Tambahan
3472
53
C+
Kepujian Atas
Fizik
4531
56
C+
Kepujian Atas
Kimia
4541
67
B+
Kepujian Tertinggi
Biologi
4551
72
A-
Cemerlang

Datang balik dah C tu, huk3
Akibatnya, aku tidak layak memohon untuk Skim Pelajar Cemerlang (SPC) mengunakan result trial :(

PNG SEM 4= 3.76
TPNG= 3.64


Alhamdulilah, dengan TPNG 3.64, aku dapat graduate First Class. :D



Exam terakhir....SPM 2012
time ni aku study elok-elok, tapi still tak bersungguh sangat..
Di kala roommates tengah study, aku melayan mimpi indah atas katil senget..
Kalau rajin sikit, aku duduk la mana-mana sorang study, tak boleh study dengan orang lain
sebab aku ni suka bersembang >.<

ni lah result SPM aku

Bahasa Melayu                            A
Bahasa Inggeris                          A+
Pendidikan Agama Islam          A+
Sejarah                                          A+
Matematik                                      A+
Matematik Tambahan                 A- 
Fizik                                                A-
Kimia                                              A
Biologi                                            A

Alhamdulilah, berkat usaha dan doa ibu bapa, guru-guru, rakan-rakan dan saudara mara, dapat jugak straight A
Kalau aku start study elok-elok dari awal, Inshaa Allha, straight A+ pun boleh dapat...

Bagi junior yang akan menduduki SPM tahun ini dan berikutnya, jangan risau jika keputusan anda sekarang teruk, it's not too late too change...Mula usaha dari awal, jangan tunggu last minute, jangan buat kesilapan yang sama...




PASTFUTURE
MY WORDS
Wonderland: A magical place filled with different wonders of the world You've step into my wonderland, my world in my perspective <3.

GIVE ME YOUR WORDS


FOLLOW ME!!


BLOG ARCHIVE

  • Dua Keputusan...
  • Debaran Minggu Ini
  • Daily Tazkirah: Empat Tahap Mendidik Anak
  • Segmen Jom Pilih Hadiah
  • Daily Tazkirah: Du'a to be shown the Truth
  • Kem Biology di Tanjung Chap Beach Resort
  • Wordless Wednesday? Nah, not for me
  • Daily Tazkirah: 5 basic duties of a Muslim
  • Euro Chocolates
  • Review Blog~

  • Visit this pages!

    Akamika Gift Blogger
    Akamika Gift Facebook page
    Baby Monster
    Saidatul Nadia
    Chasing Dream
    A Secret Journey