>
wonderland~
ABOUT ENTRY
Nippon Movie Marathon~
Monday, March 4, 2013 • 11:06 PM • 1 comments
Assalamualaikum :)

I was really REALLY bored yesterday
so I decided to watch some Japanese movies
because I haven't watched any in such a long time 

I'm a big fan of Japanese movie/drama
Korea, boleh laa tapi tak minat sangat
sebab cerita Korea, kebanyakkan
dramatik sangat, ada sesetengah je yang lawak
Japanese dramas are hilarious!

Mula tu aku tengok
"Ouran High School Host Club" 
Movie adaptation from a manga of the same name
Dia ada manga, anime, drama and movie
Manga panjang, tak habis baca
Anime dah habis tengok
Drama tak habis jugak
Movie dia ok laa tapi sebab anime dia comel/handsome lagi
live-action dia tak sangat >.<

Real life version

Anime version

Cerita dia pasal sorang budak perempuan nama "Haruhi"
budak biasa yang pandai, tapi biasiswa masuk sekolah
budak-budak kaya. (Ouran high school la nama sekolah tu)
Style pemakaian dia macam lelaki
so mula-mula tu orang ingat dia lelaki laa
Dia tertolak satu vase milik Host Club yang sangat mahal
and pecah laa pasu tu.
Sebab dia miskin, tak boleh nak bayar balik, 
jadilah ahli Host Club tu~
Lama-lama tu baru la member-member lain tahu dia ni perempuan
tapi keep it a secret so the whole school thinks she is a boy~

-------Lebih kurang gitu la ceritanya, tu synopsis aku buat..hahaha-------

Lepas habis tengok Ouran, I was still bored,
I was browsing the internet, then I found another movie
"Paradise Kiss"
Yang ni pun ada movie, anime and manga
tapi aku tak pernah tengok anime dan manga dia
sebab kartun dia tak lawa

tengok, tak lawa >.<

suka yang movie, sebab hero dia handsome..hik3

okay, ceritanya begini~
Perempuan tu Yukari, budak sekolah pandai
kerja dia study je, sebab mak dia nak anak-anak dia masuk sekolah pandai je
One day (acece, one day pulak dahh)
Sorang laki ni, Arashi nama dia (bukan hero)
nak mintak dia jadi model untuk fashion show diorang
budak-budak sekolah seni, nak graduate kena design baju
Mula tu dia tak nak, pastu dia nak
mak dia tak bagi, dia lari rumah
gi tinggal dengar hero tu, George <3

Tengok sendiri laa, penat la aku nak cerita semua dekat sini...
I can assure you, this movie is awesome!!
Sangat best..hehe

Lepas tu, mencari la pulak cerita lain untuk ditonton
Jepun tak banyak movie yang best
so tengok drama la pulak

"Shiritsu Bakaleya Koukou"
cerita pasal sekolah Bakada yang all-boys 
filled with Yankees and delinquents 
kena gabung dengan sekolah all-girls Cattaleya 
penuh dengan perempua kaya and sangat bersopan-santun gitu~
Mula tu diorang tak boleh get along very well 
sebab gaya hidup yang berbeza
lama-lama tu diorang jadi kawan la semua~



Best sangat drama ni
ada 12 episodes
I finished watching all of them last night
tapi tak habis lagi
ada movie pulak, dah keluar bulan Oktober tahun lepas
tapi masih tiada di internet 
>.< huuhu, need to see the movie!!

Sekarang kena cari cerita lain lagi nak tengok
Kalau siapa-siapa tahu cerita Jepun yang best and lawak
bagitahu la ye :D
Korea pun boleh jugak la >.<




PASTFUTURE
MY WORDS
Wonderland: A magical place filled with different wonders of the world You've step into my wonderland, my world in my perspective <3.

GIVE ME YOUR WORDS


FOLLOW ME!!


BLOG ARCHIVE

  • Late-Night Hunger
  • Kau pergi...
  • Contest Kaca Mata PapaMifz.com
  • Karnival Karnival~
  • Yeahhh, Aku menang!!
  • Very Short Outing..
  • When Boredom Attacks...
  • Short Segmen Bloglist by Syahira Adisa
  • Kisah Aku dan Novels
  • Midnight Insomnia

  • Visit this pages!

    Akamika Gift Blogger
    Akamika Gift Facebook page
    Baby Monster
    Saidatul Nadia
    Chasing Dream
    A Secret Journey