>
wonderland~
ABOUT ENTRY
Karnival Karnival~
Friday, March 1, 2013 • 10:59 PM • 1 comments
Assalamualaikum!

Yesterday, my family went out,
because we had to go take my sister's glasses
at KB Mall
tapi sebelum tu, singgah dulu dekat
Karnival Bio-Kelantan

Aku punya la semangat nak pergi
sebab bunyi macam ohsem
tapi hakikatnya bosan sangat -_-
huhuh

Semua booth-booth dekat situ tunjuk b
enda yang lebih kurang sama je
Ada tunjuk teh diberbuat daripada kayu karas?
 (tak ingat nama pokok ape)
Ada tunjuk pokok-pokok yang diorang
 buat guna kaedah tissue culture
Ada tunjuk biskuit mushroom
and kebanyakan booth dekat situ promote collagen-collagen gitu

Yang menarik sikit pun ada booth Veterinary Medicine
tunjuk cara nak jahit luka dekat binatang gitu
ahakkk
takde apa-apa sangat pun tapi tu la yang okay sikit
berbanding dengan booth-booth lain

dekat luar karnival..hehe

Lepas tu kitorang singgah dekat Karnival perabot
depan karnival biotech tu je 

Mula-mula tu biase je
suka sebab sejuk, ada air-cond..>.<
tengok alat elektronik 
tak menarik sangat

Masa mama and papa duk tertarik dengan AirFryer 
(masak tak guna oil)
Aku dan akak aku duk tengok TV yang diorang display
sebab diorang pasang video T-ara
teheee


Lepas tengok semua benda dekat situ
kitorang buat satu konklusi
Technology = Housekeeping made easy
&
technology takes laziness to a whole new level

Nak tahu kenapa kitorang cakap gitu?

1. Ada vacuum robot yang boleh vacuum sendiri
tanpa kita vaccum
and kalau bateri dia nak habis
dia pergi charge diri dia sendiri

Deebot namanya~


2. Yang AirFryer tu, tak payah guna minyak
bawak masuk je makanan dalam tu
kejap je dia masak and siap

3. Ada mesin tu macam blender tapi bukan
tak payah nok potong sendiri bahan masakan
masuk dalam mesin tu, dia potong sendiri

4. Iron yang tak payah setting. Kan iron sekarang ada bulat dekat
tengah tu yang kita pulas-pulas nak tukar kepanasan dia,
yang baru ni tak payah, dia automatic jadi optimal temp
ikut jenis kain yang nak di iron tu

5. Kerusi 'lazy chair' yang ni nama dia pun dah tunjuk terang-terangan
perkataan lazy tu. Kerusi ni material lembut macam
tilam sofa? entah la nak cakap.
Pastu kerui tu boleh ubah bentuk dia, 
leper untuk baring
macam kerusi untuk duduk
pastu masa duduk pun boleh tuka bentuk kerusi tu
ikut keselesaan kita 

tak reti nak explain
ni contoh gambar..

penat jalan, besar lor tempat tu (hudoh dah jadi muka >.<)

Malam baru la pergi KB Mall~~
Tak beli apa-apa pun, huhu
takpe laah
lagipun semua orang dah penat jalan banyak




Penat-penat pun, bergambar itu wajib bagi ku~ :3
hik3







PASTFUTURE
MY WORDS
Wonderland: A magical place filled with different wonders of the world You've step into my wonderland, my world in my perspective <3.

GIVE ME YOUR WORDS


FOLLOW ME!!


BLOG ARCHIVE

  • Yeahhh, Aku menang!!
  • Very Short Outing..
  • When Boredom Attacks...
  • Short Segmen Bloglist by Syahira Adisa
  • Kisah Aku dan Novels
  • Midnight Insomnia
  • Tips penjagaan muka untuk remaja
  • HIJABSTER GIVEAWAY BY SHIDAIZY BOUTIQUE
  • SEGMEN: Song In My Heart
  • ♥ First Giveaway by MarshMallow ♥

  • Visit this pages!

    Akamika Gift Blogger
    Akamika Gift Facebook page
    Baby Monster
    Saidatul Nadia
    Chasing Dream
    A Secret Journey