>
wonderland~
ABOUT ENTRY
Tips penjagaan muka untuk remaja
Friday, February 22, 2013 • 11:47 PM • 1 comments
Assalamualaikum~

Hari ni aku nak share sikit 
tips penjagaan kulit untuk remeja
For as long as I remember, I was never the type
of person who would care about her face

Akibatnya, muka aku jadi teruk
parut jerawat banyak, ada blackheads and white heads
muka jadi berminyak and gelap
and macam-macam lagi la
normal la bagi remaja

Kalau keluar pegi jalan, pakai bedak and foundation,
dah cukup untuk cover jerawat and parut-parut semua tuh 
tapi bedak tu boleh COVER je, tak repair
so parut tu ada lagi

Untuk remaja, tak digalakkan pakai banyak- banyak
beauty product sebab kulit muda lagi
takut rosak pulak kalau letak produk yang
mengandungi banyak chemicals

Tak boleh pakai beauty products yang over la
setakat cleanser toner tu boleh la
  remaja pun kena jaga jugak muka

-----------------------------------------------------------------------------------
Antara tips penjagaan muka untuk remaja:

1. Ni basic, pakai cleanser, toner and moisturiser
2 times daily, pagi and malam sebelum tidur

2. Untuk menghilangkan blackheads, white heads dan parut
boleh guna pure Olive Oil, it's natural so tak ade chemical
pelik-pelik...

Ni buat malam la, sebelum cleanser, urut muka guna olive oil 
selama 15-30 minit. Do it vigorously..

3. Untuk hilangkan jerawat, letak ice cubes atas muka. Not directly.
Balut ice cube tu guna kain dulu

4. Untuk hilangkan parut juga, apply lemon juice atas muka..
Bagi kulit serap dulu juice tu dalam beberapa minit baru basuh

5. Cara natural untuk kulit sihat, pakai bedak sejuk tiap-tiap
malam sebelum tidur (after cleanse, toner and moisturising)
-------------------------------------------------------------------------------------

Ni sikit baru, cari dekat internet, lagi banyak cara
aku pun tengah mengaplikasikan 
tips-tips diatas..
nanti tengoklah hasilnya jadi ke tak

Bagi yang pakai makeup,
kena guna makeup removal
nanti kulit rosak
kalau tak pun, kena basuh la..
make sure dah takde makeup tu..

tapi jangan la harap buat 2-3 hari dah ok
2-3 minggu pun tak konfem hilang semua
benda ni mengambil masa berbulan-bulan
so kena rajin la ye :)



------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mencari benda untuk dijadikan door gifts atau hadiah?

Visit Akamika Gift for custom made gifts
Pasti Menarik Untuk Anda



PASTFUTURE
MY WORDS
Wonderland: A magical place filled with different wonders of the world You've step into my wonderland, my world in my perspective <3.

GIVE ME YOUR WORDS


FOLLOW ME!!


BLOG ARCHIVE

  • HIJABSTER GIVEAWAY BY SHIDAIZY BOUTIQUE
  • SEGMEN: Song In My Heart
  • ♥ First Giveaway by MarshMallow ♥
  • Ayam Penyet!
  • Trapped..
  • Princess AmyFashion!
  • Photo Contest: Aku dan Dia by Blog Paly
  • Snap-Snap!
  • Teori kejadian mataku...
  • MRSM PT...Snap-Snap!

  • Visit this pages!

    Akamika Gift Blogger
    Akamika Gift Facebook page
    Baby Monster
    Saidatul Nadia
    Chasing Dream
    A Secret Journey