>
wonderland~
ABOUT ENTRY
Princess AmyFashion!
Thursday, February 21, 2013 • 7:09 AM • 1 comments
Assalamualaikum!
:)

I'm having trouble surfing the internet
My mouse isn't working very well
Luckily for me, komputer boleh touch screen!

Oh yeah~
tapi penat tangan la
nak kena beli tikus-tikus baru
(beli hamster la, comey lagi daripada tikus :p) 

Hmmm
sebenarnya takde modal pun nak post arini
tapi tangan ni gatal, nak jugak menaip

Eh, orang kata kalau tangan gatal tu
petanda aku nak dapat duit laa
Ada siapa-siapa nak bagi duit dekat aku? :3
teheee

When I was younger (sekarang pun masih young >.<)
I hated looking at clothes, bags, shoes and the likes
I detest going out shopping because it's tiring
terutama sekali kalau pergi Pengkalan Kubor or Rantau Panjang
sebab tempat-tempat macam tu panas!
I rather stay at home alone, 
playing games or just sleep

but now, gila tengok baju!
suka sangat...
kalau pegi shopping, habis segala benda nak beli
mujur tak keje lagi, takde duit
so hanya dapat beli benda yang
di approve oleh Mummy tersayang

Kasut pun, kalau dulu susah sangat nak beli
sebab langsung tak minat
sekarang kalau boleh nak pakai
yang berinci-inci tingginya
heheh

tapi dearest mummy tak bagi pakai yang tinggi-tinggi
beli yang wedges standard height je boleh
tak boleh tinggi sangat, nanti sakit kaki
huhuhu, takpe lah

Sekarang tengah cuti panjang 
I devote most of my time updating my blog
and window-shopping (online edition)
hahah

Tak dapat beli, tengok pun jadi la
Tengok online shop
and boutiques diorang promote dekat FB and so on
one of my favorites is Princess AmyFashion

Baju dekat Princess AmyFashion tu memang sangat comey!!
again, aku tak dapat beli
cuci mata, tengok je..uuu

Baju dekat situ takde la mahal sangat
appropriate price ;)

Agak seksi, tapi kalau reti pakai
with inner or jackets or cardigan
Insya Allah, tutup aurat jugak
and pilih la baju yang tak ketat
bukan semua baju dekat situ ketat-ketat

Ni aku ambik dari album 'Tops and Blouses' diorang
 
Macam baju ni, senonoh la jugak kan,
 material dia melekat la sikit dekat badan
so kalau rasa tak elok lagi, pakai la half-cardigan, 
kalau pakai full pun boleh tapi nanti tak nampak 
pulak skirt dia yang omey tu~

Selalu, kalau aku tengok baju macam ni
I like to go to the "mini dress/dresses" category
sebab baru la baju tu labuh sikit


Yang ni sangat lawa, aku ambik dari album "dresses" diorang
boleh pakai dengan cardigan and seluar/kain straight

tapi yang separuh labuh macam ni biasenya tak sesuai
sangat untuk orang yang pendek
sebab bila pakai baju separuh labuh gitu
pastu pakai seluar pulak, dia macam cut body
and jadi nampak lagi pendek
So,style macam ni lebih disarankan
kepada meraka yang tinggi
(tiba-tiba aku jadi stylist, hahaha XD)

OK, next up!

This is another cute one
tak labuh macam the first one 
so orang pendek pun boleh pakai
and memang tak melekat dekat badan

Kalau nak pakai belt, pakai dengan inner comey
baru tak nampak banyak layer
Kalau tak pakai belt, boleh la pakai dengan long or short cardigan

sila visit page facebook Princess AmyFashion (link dekat atas tadi)
ada banyak lagi baju yang cantik
dresses, tops, blouses, jacket, cardigan, semua ada~
kalau aku boleh beli, dah lama dah aku beli..

Assalamualaikum~




PASTFUTURE
MY WORDS
Wonderland: A magical place filled with different wonders of the world You've step into my wonderland, my world in my perspective <3.

GIVE ME YOUR WORDS


FOLLOW ME!!


BLOG ARCHIVE

  • Photo Contest: Aku dan Dia by Blog Paly
  • Snap-Snap!
  • Teori kejadian mataku...
  • MRSM PT...Snap-Snap!
  • Dear Roomies~
  • Snap-Snap!
  • I.C.E~
  • Swimming bee~
  • .....
  • Happy Anniversary

  • Visit this pages!

    Akamika Gift Blogger
    Akamika Gift Facebook page
    Baby Monster
    Saidatul Nadia
    Chasing Dream
    A Secret Journey