>
wonderland~
ABOUT ENTRY
Ikan Bakar Kukup!
Thursday, April 18, 2013 • 10:10 AM • 5 comments
Assalamualaikum~

Alhamdulilah, rezeki hari ni, dapat duit dari YIK sebab dapat 9A.. :D
Di Pusat Tarbiah Islam Kelantan (PUTIK), orang lain dengar ucapan, aku ngan kawan-kawan aku sibuk bergambar >.<
Tapi blur semua, so tak boleh nak upload sini, hehe



akibat kemalasan and kekalutan, pakai tudung instant Fareeda ni je
huhu, terserlah pipi kembung and muka 'mak cik'!


My mom came back from Langkawi today, yay~
and now my fridge is filled with chocolates, lots and lots of chocolate

Fatini Adlina at the airport
sempat lagi, hahah


Lapar sangat tadi, lepas ambik mama dekat airport, pergi kedai Ikan Bakar Kukup
dekat KB ni je. Tak pernah try lagi sini so saje je la nak cuba. Order benda-benda yang biasa makan dekat kedai-kedai lain, tomyam, sayur, ikan tapi tambah ketam hehe. Order 2 ketam sebab ingatkan kecik-kecik je. Patutnya boleh pilih sendiri ikan and ketam tu tapi sebab malas suruh je orang dia yang pilihkan.

Lama giler tunggu, dekat separuh dah habis milo ais aku minum.
Bila dah sampai tu, terkejutt :O



Ketam and ikan bapak besar!!!
Benda yang kitorang fikir time tu 'mesti mahal giler ni, and mesti tak habis"



Proud to say, 3 orang berjaya habiskan semua tuuu
Licin, sampai kembung perut..
Aish, dah la pipi besor dah nii, makin menambah adipose tissues (fat) la lepas nii >.<

Memang sedap! This restaurant has received my seal of approval, hakhak
It suits my family taste very well sebab semua lauk and kuah dia semua pedas-pedas~
Kitorang memang suka makanan pedas, hehe

Bila dah tiba time nak bayar, mula la risau, takut sampai ratusan ringgit,
sebab ketam and ikan harga dia ikut timbangan, besar gitu konfem la mahal kan..
Terkejut pulak kitorang dapat tahu RM 75.00 je!!

Okay, memang la RM 75 tu dah banyak, tapi tengok makanan besar and banyak gitu, we expected it'd be more expensive, setakat pergi Sri Chengmai and restaurant Captain pe entah dekat Sungai Kelantan tu, beli makanan sikit pun dah lebih RM 100, ni banyak tak sampai pun

Memang dah ade planning nak pergi makan situ pulak la lain kali, bawak ahli family ramai-ramai pergi, hehe >.<






PASTFUTURE
MY WORDS
Wonderland: A magical place filled with different wonders of the world You've step into my wonderland, my world in my perspective <3.

GIVE ME YOUR WORDS


FOLLOW ME!!


BLOG ARCHIVE

  • Segment: Tagging Time~
  • Maera Ismail Giveaway 2013
  • Awesome Giveaway by thedreamgoddess
  • " GIVEAWAY HEADER PALING CANTIK BY NURUL ATIQAH AN...
  • Simple Giveaway & Contest by MSH Productions
  • Malam masuk GA and segmen habis-habisan
  • Orang Yahudi pun tahu pemakaian Hijab cara Islam.
  • Second Giveaway: Smile.
  • Jalan-Jalan Week..
  • Weekend Madness...

  • Visit this pages!

    Akamika Gift Blogger
    Akamika Gift Facebook page
    Baby Monster
    Saidatul Nadia
    Chasing Dream
    A Secret Journey